Dag 2 Geierlay hängeseilbrücke und Beilstein

28 juni 2025 - Traben-Trarbach, Duitsland

Heerlijk geslapen, hoewel geen waterbed toch een lekker bed.

Lekker kopje koffie gedronken, broodjes geroosterd met kaas.

We doen rustig aan maar tegen tien uur gaan we op stap. Het belooft een bloedhete dag te worden.

We rijden al slingerend over de bergwegen naar Morsdorf waar de wandeling naar de Geierlayhängebrücke is. Het is niet erg goed aangegeven maar na vragen vinden we de weg. Links is korter, rechts langer. We nemen de korte route erheen van 1,7 km. Dit voert ons door het woud over de berg, smalle paadjes, beetje klimwerk. Lekker zo onder de bomen want het is al bloody hot.

We krijgen een klein bruggetje en Tony grapt: zal dat de hangbrug zijn!

Uiteindelijk komen we er en zien de hangbrug voor ons. Lang en smal is hij zeker.  We lopen erover beetje wiebelend. Aan de andere zijde even op een bankje pauzeren. De benen trillen al een beetje van het klimmen, maar we moeten ook weer terug.

Nog een paar plaatjes schieten van het enorm mooie uitzicht.

De terugtocht is anders: 2,4 km en meer vlak, nou jaaaa. Maar het is een normale asfaltweg, niet zo mooi en je loopt in de brandende zon.

Hebe, in het dorp aangekomen zien we een terras bij een italiaan : Pascals pizzastube. Lekker in de schaduw zitten wat drinken en we eten hier elk een salade en bruschetta. Maar holymoly wat een enorme salade! Dat zou normaal een voorgerecht zijn maar deze is groter dan een maaltijd en ik krijg het dan ook niet op. Maar wat een uitzonderlijke lekkere salade.

Dan op naar de auto, andere schoenen weer aan  en op naar Beilstein. Onderweg krijg ik een dipje en zetten we de auto ergens in de schaduw en  even 10 minuutjes oogjes dicht. Daar knap je van op. Dit plaatsje Beilstein al vaak voorbij zien komen en leek zo leuk. Het barst van de toeristen, bussen vol ouden van dagen. Wij dus ook, strompelend omhoog de straatjes in. Wij gaan nog omhoog naar de burg Metternich. Boven bij de burcht heb je een prachtig uitzicht over de Moezel. En een leuk terras waar we nog wat drinken. Dan weer naar beneden lopen. Gelukkig gaat naar beneden sneller dan naar boven. Bijna beneden gaat mn knie weer op slot. Jodelahiti net op tijd beneden.

Beilstein is leuk om gezien te hebben maar is wel erg klein en stelt niet zo heel veel voor.

We houden het gezien voor vandaag en rijden terug naar Enkirch. Voor ons appartementje nog ff buiten zitten onder de parasol.

Het is nog erg warm om 20 uur. We eten een broodje bij ons appartementje, vanmiddag al zo’n grote salade gehad dat we niet echt honger hebben. Dus even verhaaltje schrijven, lezen en skip-bo spelen.

Morgen nieuwe bloody hotte dag.

Guten nacht!

1. Truus:
    Wat gaaf!!! 😍🌞
  2. Alice Lamain en Tony Meijer:
    28 juni 2025
    Mooi hier hoor, ook om te fietsen 😍
  3. Ingrid:
    28 juni 2025
    Wat leuk zeg, hebben wij vorig jaar gedaan, vergeet Cochem niet aan te doen,😂
  4. Alice Lamain en Tony Meijer:
    29 juni 2025
    Cochem al vaker geweest, ook erg leuk. We gaan nu stukje naar t zuiden Bernkastel-kues.
  5. Wilma:
    29 juni 2025
    Super leuk weer. Vandaag nog warmer idd. Met de beentjes ergens in het water zou ik zeggen. Liefs en geniet er weer van!♥️
  6. Alice Lamain en Tony Meijer:
    29 juni 2025
    Ja wordt heel heet, we zullen zien anders boompje opzoeken of in de wijnkelders 😬 daar is het ook vast koel 😂
  7. Chris:
    1 juli 2025
    Hallo Alice en Tony,
    Leuk om weer een reisverslag van jullie te lezen. Het is weliswaar een weekendje weg maar wat jullie beschrijven en meemaken lijkt op een vakantie van twee weken. Ik zal de rest van jullie verslagen ook nog lezen.
    Veel plezier nog en groeten van Chris
  8. Alice Lamain en Tony Meijer:
    1 juli 2025
    Hoi Chris, hoe gaat het?
    Haha het voelt ook als veel langer. In augustus nog een keer en in september nog n weekje is de planning.
    Groetjes,
    Alice